1918 m. rugsėjo 8 d. | Batsiuvių suktybės

Be galo pabrangus odai, Vilniaus batsiuviai siūdami batus pradėjo vietoj odinių padų dėti tam tikrai išdirbtus medinius padus. Tokius batus pasiuvę, juos gražiai nudažo ir išstato ant pardavimo.

Be galo pabrangus odai, Vilniaus batsiuviai siūdami batus pradėjo vietoj odinių padų dėti tam tikrai išdirbtus medinius padus. Tokius batus pasiuvę, juos gražiai nudažo ir išstato ant pardavimo. Žmonės gi pirkdami yra papratę žiūrėti, ar ne popieriniai padai, kuriuos lengvai galima pažinti iš jų minkštumo, ir radę kietus padus mano, kad jie yra tikrosios odos ir užmoka batsiuviui brangius pinigus. Reikia priminti, kad tie netikrieji padai nėra taip visai blogi, bet, suprantamas dalykas, jog daug pigesni už odinius, taigi batsiuviai, dėdami tokius padus, ir parduodami batus su netikrais padais vietoj tikrų, labai išnaudoja pirklius – užtatai visiems batų pirkėjams yra patariama būti atsargiems.

Batai, Pirmasis pasaulinis karas (nuot. https://clip2art.com/explore/Soldiers%20clipart%20boot/)


Šaltinis: Batsiuvių suktybės. (1918, Rugsėjo 13). Dabartis (136), p. 3. [žiūrėta 2018-07-29] Prieiga internete: http://www.epaveldas.lt/recordImageSmall/LNB/C1B0003956932?exId=23917&seqNr=3