1922 m. balandžio 12 d. | Visoms Lietuvos futbolo komandoms

Šiuo pranešama, kad greitu laiku prasidės futbolo rungtynės Lietuvos Pirmenybėms, todėl pranešama visoms futbolo komandoms, norinčioms dalyvauti minėtose Pirmenybėse, privalo greitu laiku užsiregistruoti Lietuvos Sporto Lygos Futbolo skyriuje.

Šiuo pranešama, kad greitu laiku prasidės futbolo rungtynės Lietuvos Pirmenybėms, todėl pranešama visoms futbolo komandoms, norinčioms dalyvauti minėtose Pirmenybėse, privalo greitu laiku užsiregistruoti Lietuvos Sporto Lygos Futbolo skyriuje atsiunčiant žiniai: pilną pavadinimą ir komandos, sąstatą, atsargą, firmos ir ženklų apavus ir t.t.

Adresas: Lietuvos Sporto Lygos Futbolo Skyrius Duonelaičio g.-vė 42 Nr. Nr. III Aukšt. – L.S. L. Futbolo Skyriaus raštinė, Kaunas, Vytauto Kalnas.

Lietuvos Sporto Lygos Futbolo Skyrios.


1922 m. kovo 22 d. įsteigus Lietuvos sporto lygą, pradėta organizuoti įvairių Lietuvos sporto šakų pirmenybes, įskaitant futbolo. Pirmosiose Lietuvos futbolo pirmenybėse norą dalyvauti buvo išreiškusios net šešiolika komandų, tačiau dėl skurdžios materialinės padėties, sporto inventoriaus ir uniformų trūkumo buvo leista dalyvauti tik dešimčiai. Pirmasis čempionatas nepasižymėjo komandomis iš kitų miestų – visos buvo iš Kauno.

Rungtynės buvo žaidžiamos trijose miesto futbolo aikštėse (dvi Ąžuolyne ir viena Fredoje). Pirmenybių starto gegužės 7 d. buvo laukiama nekantriai, tačiau dėl blogo oro į Ąžuolyno sporto aikštes susirinko nedaug žiūrovų. Dviejose Ąžuolyno aikštėse tą dieną buvo sužaistos ketverios varžybos. „LFSL Kaunas“ rezultatu 5:0 nugalėjo „LŠS Kaunas“ ekipą, „LFSL – 2 Kaunas“ 8:0 sutriuškino „LŠS-2 Kaunas“, „LFSL Šančiai“ 2:1 įveikė „FKGL Kaunas“, kurią sudarė lenkų gimnazijos mokiniai. Paskutinėse tą dieną varžybose žydų klubas „Makabi Kaunas“ 4:2 įveikė „CRK Kaunas“ vienuolikę.

Vis dėlto chaotiškai vykusias pirmenybes tų pačių metų rugsėjo 12 d. pabaigė tik 6 komandos. Jų nugalėtojomis, kaip ir buvo tikėtasi, tapo 12 rungtynių iš tiek pat galimų laimėjusi „LFSL Kaunas“ komanda, kurios sudėtyje žaidė žymūs tarpukario sportininkai K. Bulota, S. Darius, S. Garbačiauskas, L. Juozapaitis, S. Razma.

Kauno miesto muziejaus Kauno istorijos skyriaus muziejininkas dr. Gediminas Kasparavičius

Valstybės teatro baleto trupės šokėjai žaidžiantys futbolą XX a. 4 deš. Kauno miesto muziejaus fondai


Šaltinis: 1922 m. balandžio 12 d., Visoms Lietuvos futbolo komandoms, Laisvė (Nr. 60) p. 3

Prieiga internete: https://naujas.epaveldas.lt/static/lnb-bucket/C1C1B0000658346/C1C1B0000658346-1922-bal.12/original/0003-D6AC65902F61D1E49AD7CBE2093E7CC5.png